Studiekeuze, maak je niet druk. Gebruik niet alleen je hoofd maar zeker ook je gevoel om tot een goede profielkeuze, bachelor keuze of masterkeuze te komen.
vrijdag 8 december 2017
Wat doen pa en ma op de open dag?
Wat doen pa en ma op de open dag? Scholieren en studenten waarderen het als ouders kritisch meekijken op een open dag. De keuze ligt bij de student.
Een tijdje naar het buitenland, een leerzame ervaring
Een tijdje naar het buitenland is een leerzame ervaring. Een tussenjaar? Stage? Een deel van je studie? Mogelijkheden genoeg.
Afstrepen is een veelgebruikte studiekeuze truc
Sommige aanstaande studenten vinden alles wel interessant. Moeilijk om dan te kiezen. Studies afstrepen is een veelgebruikte studiekeuze truc.
Tussenjaar beurs, weblezing en tips
Op de tussenjaar beurs (voorjaar 2018) maken ouders, leerlingen en decanen gratis kennis met organisaties die helpen bij tussenjaar en studiekeuze.
Verkeerde studie gekozen? Twijfel over studiekeuze?
Wat doet u als kind zegt: "Ik twijfel aan mijn studiekeuze," "Ik heb de verkeerde studie gekozen?" Er zijn verschillende dingen die u kunt bespreken.
Volgend jaar studeren aan hogeschool of universiteit? Een brief van de minister van onderwijs
Volgend jaar studeren aan hogeschool of universiteit? De minister van onderwijs geeft tips aan studiekiezers havo, vwo en mbo 4 en hun ouders/verzorgers
Tussenjaarplan? Hoe maak je dat?
Een tussenjaarplan maken is een goed begin van een degelijk tussenjaar. Hoe maak je een tussenjaarplan? 24 november is er een workshop over dit onderwerp.
Studiekeuze en jeugdervaringen die inspireren
Studiekeuze en jeugdervaringen die inspireren... Heeft uw zoon of dochter die? Misschien een mooi begin in de zoektocht naar een ideale studie
Masterkeuze, opnieuw een echte studiekeuze
De masterkeuze is opnieuw een echte studiekeuze. De student moet zich opnieuw verdiepen in de studiekeuze en daar zeker ook hulp bij vragen.
Keuzegids universiteiten 2018, ‘consumentengids’ voor aanstaande studenten
De keuzegids universiteiten geeft een overzicht van de vakgebieden en wo opleidingen in Nederland. De opleidingen en universiteiten worden beoordeeld.
Studiekeuze en hoe ik daar op terugkijk
Mijn studiekeuze en hoe ik daar op terugkijk? Hoewel ik iets anders ben gaan doen ben ik toch heel tevreden... Hoe belangrijk is de beroepskeuze?
Kwaliteit van de opleiding, hoe beoordeel je die?
De kwaliteit van de opleiding doet er toe. Er zijn hbo en wo opleidingen die heel hoog gewaardeerd worden, er zijn ook opleidingen die het minder doen.
Handicap en studeren, vergelijk de mogelijkheden als uw kind extra zorg nodig heeft
Handicap en studeren? Gaat dat samen? Heel goed! Maar vergelijk de mogelijkheden van de hbo's en universiteiten onderling en zoek op tijd ondersteuning.
Sparen voor de studie van uw kind
Sparen voor de studie van uw kind is verstandig. Studeren is duur. Lees wat Nibud hierover schrijft. Met aanvullende opmerkingen over geldzaken en studeren
Studeren met ADHD, informatie voor ouders
Studeren met ADHD kan heel goed, maar de (as) student moet wel op tijd hulp vragen. Ouders moeten stukje bij beetje 'loslaten' maar wel op afstand monitoren
De studiekosten van uw kind, met artikel van Nibud
De studiekosten van uw kind zullen hoog zijn. Wat kost studeren en welke inkomsten heeft een student? Wat wordt er van u als ouder verwacht?
Tentamen halen op universiteit of hogeschool… de student is verantwoordelijk
Een tentamen halen op universiteit of hogeschool is de basis voor het halen van studiepunten. De student moet hier zelf de verantwoordelijkheid in nemen.
Studiekeuze en uitstelgedrag, hoe ga je daar als ouder mee om?
Studiekeuze en uitstelgedrag gaan niet samen. Wat de je als ouders als je zoon of dochter de studiekeuze alsmaar uitstelt?
Geld lenen om te studeren? Interessant artikel van NIBUD
Geld lenen om te studeren? Nibud heeft een waarschuwend artikel geschreven. Terecht. Er zijn ook aanvullende overwegingen bij het aangaan van een lening.
Help mee bij LOB, verzoek van een decaan
Help mee bij LOB is een digitaal hulpmiddel om ouders meer te betrekken bij LOB. Ook andere ideeën van ouders om mee te helpen bij studiekeuze zijn welkom.
Studiekosten en inkomen student
Studiekosten en inkomen is een onderwerp waar veel ouders en kinderen zich zorgen over maken. Wat verdient en student eigenlijk met zijn bijbaan en stufi?
Webinar over studiesucces, voor ouders student havo/vwo of hbo/wo
Gaat uw kind studeren aan een hogeschool of universiteit? U kunt dan als ouders een gratis webinar over studiesucces volgen.
Studiekeuze in 4 havo, wat is dat vroeg…
Studiekeuze in 4 havo... Wat is dat vroeg. Inderdaad, de studie lijkt nog ver weg. Maar in het eindexamenjaar is het al druk. En studiekeuze kost veel tijd.
Studiekeuze in 5 vwo: Info voor ouders
Waarom aandacht voor studiekeuze in 5 vwo? Er moet heel veel gedaan worden om tot een goede studiekeuze te komen. het eindexamen vraagt ook tijd en energie.
Studiekeuze… Laat je inspireren door ervaringsdeskundigen
Studiekeuze... Laat je inspireren door ervaringsdeskundigen. Studenten geven een beeld van de studie. Beroepsbeoefenaars vertellen graag over hun beroep.
Online proefstuderen, hulpmiddel bij studiekeuze
Online proefstuderen kan helpen bij studiekeuze en is ook inhoudelijk interessant. Gratis en toegankelijk voor leerlingen, ouders en docenten.
Studiekiezer moet niet altijd luisteren naar zijn ouders
Een Studiekiezer moet niet altijd luisteren naar zijn ouders. Een jongere moet zelf ontdekken waar hij gelukkig van wordt. Ouders kunnen wel helpen.
Studiekeuze en hoe je je kind daarmee kunt ondersteunen
Studiekeuze en hoe je je kind daarmee kunt ondersteunen is zeker stof tot nadenken. Jongvolwassenen begeleiden is niet eenvoudig.
Wat is belangrijk bij een studie?
Wat is belangrijk bij een studie? Zit uw zoon of dochter in de bovenbouw van havo/vwo, dan is studiekeuze een belangrijk onderwerp. Waar moet je op letten?
Associate Degree, nieuwe opleiding in het Hoger Onderwijs
Er is een nieuw type opleiding in het hoger onderwijs, de associate degree. Handig voor mbo studenten die door willen stromen of mensen die al werken.
Een studiepunt halen, hoe doe je dat? Studiepuntensysteem in het kort.
Een studiepunt is een rekeneenheid. Het betekent 28 uur studeren op een hbo of universiteit. Een studiejaar bestaat uit het halen van 60 studiepunten.
Starten met studeren: Startstuderen, een site van de Rijksoverheid
Zit uw zoon of dochter in de bovenbouw van havo/vwo? Gaat hij of zij starten met studeren? Startstuderen is een handige overzichtssite met veel links
Studiekeuze en vaardigheden voor de toekomst van uw kind
Studiekeuze en de vaardigheden voor de toekomst van uw kind... Op de arbeidsmarkt van de toekomst zijn in ieder geval drie competenties van groot belang.
Studie helaas niet afgemaakt, wat nu?
Studie helaas niet afgemaakt? Er zijn mogelijkheden om wel gehaalde vakken en eerder verworven competenties vast te leggen.
Studiekeuze is een lange route, van profielkeuze tot afstuderen
Studiekeuze is een lange route. Van de eerste stap, profielkeuze, tot afstuderen zijn er vijf wezenlijke keuzevragen die een leven lang belangrijk zijn.
Hbo opleidingen snel en makkelijk vergelijken
Hbo opleidingen snel en makkelijk vergelijken op een studiekeuzesite. Handig voor scholieren en hun ouders. Vooral de studentenoordelen zijn interessant.
Abonneren op:
Posts (Atom)